Oude homepagina

Het Vlaams Centrum voor Internet-Beleggers (VCIB) is een particulier initiatief zonder enig commercieel doel en onafhankelijk van enige financiële instelling. Het centrum wil alle particuliere beleggers samenbrengen die via beurshandel een hoger rendement uit hun eigen beleggingen willen halen. Als grootste Vlaamse beleggingsclub heten we zowel startende als ervaren beursbeleggers hartelijk welkom. Ons systeem van trend-beleggen voldoet aan de eisen van een brede horizont van diverse beleggingsprofielen.

 2) Voorstelling van de nieuwe cursusreeks (met 5 sessies van 120 min )

Het westers geldsysteem : formule1-race in de mist… 

Henry Ford zei ooit : “moesten de mensen begrijpen hoe ons geldsysteem werkt, dan komen ze morgen vroeg in opstand…” . Meer dan ooit geldt die waarschuwing in deze tijden van wankelende banken, ongebreidelde schuldenopbouw, ongezien snelle renteveranderingen en verhoogde inflatie… . 
Maar wat nu staat te gebeuren is nog meer ingrijpend : 

3 MEGA OMWENTELINGEN KOMEN NU OP ONS AF :

1) Een totale “reset” van het bank- én cashgeld via de “Central Bank Digital Currency” of “CBDC”. Hiermee wordt het “cash geld” afgeschaft en krijgt de overheid de mogelijkheid om rechtstreeks toezicht te houden én stuurcontrole uit te oefenen op ons dagelijks  betaalverkeer. De piloot-invoering is gepland van in 2023 tot 2027!!!
2) Het einde van de petrodollar werd bezegeld op 8 dec 2022 tijdens het bezoek van de Chinese president Xi Jinping aan Saoudi Arabië. Vanaf 1 jan 2024 wordt Saoudi Arabië lid van de BRICS-landen en kan China officieel petroleum betalen met de eigen Chinese munt yuan i.p.v. de – sedert 1944 – verplichte dollar. Dit betekent dat de dollar zijn statuut van wereldmunt snel zal verliezen. Dit wordt de genadeslag voor het Amerkaanse, maar ook voor het hele westerse financieel systeem.
3) De westerse schuldeneconomie nadert haar explosief einde. De creatie van geld gaat momenteel exponentieel door en toonde in de laatste 3 jaar een ongeziene groei. Dit is ook de grondoorzaak van de huidige inflatie, die leidt tot een catastrofale ontwaarding van de westerse valuta. De omschakeling naar een nieuw geldsysteem is heel nakend. De stijging van de goudprijs is “de kanarie in de koolmijn”.
Hoe werkt het geldsysteem nu, hoe verandert het in de toekomst én hoe kunnen we ons spaarkapitaal – maar ook vermogen en vrijheid – beschermen?
  • do15/02 : Sessie 1 : Wat is geld? Hoe ontstond het Westers geldsysteem en hoe werkt het vandaag?
  • do 29/02 : Sessie 2 : Maakt Geld de wetten? Wie bestuurt de hele wereld via de machtige “Geld-Pyramide”?
  • do 14/03 Sessie 3 : Naderen we nu het definitieve einde van de tomeloze Westerse schulden-economie?
  • do 28/03 Sessie 4 : De historische omschakeling van ons geldsysteem is gepland om in 2023 te starten. Waarheen zal dat leiden in de volgende 10 jaar? Wat komt er op ons af?
  • do 11/04 Sessie 5 : Hoe beveiligen we ons eigen patrimonium? Hoe kunnen we groot financieel voordeel halen uit deze komende  veranderingen2

Het VCIB is een clubnetwerk met een 5-voudige missie :

  1. Opleiding geven aan de particuliere belegger om hem de juiste én voldoende  kennis bij te brengen om aan de slag te gaan op de beursvloer. De belangrijkste cursusdoelstellingen zijn het behalen van een mooi rendement en het herleiden van de risico’s tot een minimum. Die opleiding wordt opgesplitst in 6 avondsessies van 4 uur  basiscursus bij de introductie van een nieuw lid en een permanente opleiding achteraf – inbegrepen in het jaarlidgeld – aan alle leden via presentaties van nieuwe thema’s gedurende de wekelijkse werkvergaderingen.
  2. Het uitwerken en voortdurend verbeteren – op wetenschappelijke basis – van een methodische manier van beleggen, nl de “VCIB-Methodiek”, die éénduidig binnen de evolutie van de stijg- of daaltrend, het juiste moment aangeeft van aankopen en verkopen om telkens het hoogst mogelijk rendement te bekomen.
  3. Voldoen aan de eisen van meerdere honderden leden-beleggers d.mv. minstens 3 verschillende beleggingsprofielen:  primo : stabiel en weinig frequent handelen met ETFs en “diagonaal-aandelen (maandelijks); secundo : meer actief handelen met volatieler aandelen via sectorrotatie (wekelijks); tertio : meer nauwgezet “traden” met de VIX-ETF of Crypto-ETF (dagelijks).
  4. Permanent begeleiden door een snel en krachtig communicatiesysteem op te zetten en te onderhouden dat de optimale in- en uitstap-signalen – gegenereerd door de VCIB-Methodiek – ogenblikkelijk doorstuurt naar alle rechthebbende leden. Dit geldt voor de 3 beleggingsprofielen.
  5. De particuliere belegger tijdig informeren over de trendontwikkeling – met de onderliggende fundamentele oorzaken –  in elk van de 11 beurssectoren – via sectorrotatiestudie –  om met kennis van zaken op het juiste moment de meest interessante keuzes te maken. Zo kan op continue wijze – via uitgekiende filteralgoritmen voor ETF’s, large-caps en small-caps – telkens de meest geschikte beleggingswaarden aangereikt worden.

Maak kennis met de werking van de grootste en technisch meest geavanceerde beleggersclub van Vlaanderen!

Het VCIB omvat organisatorisch  2 onderscheiden domeinen :
1) het VCIB als “beleggersclub” : een vereniging van particuliere beleggers die via beurshandel een hoger rendement uit hun spaargeld willen halen. (zie tabblad 7 hierboven)
2) het VCIB als “community” : een vereniging van “alerte burgers” die een bijzondere aandacht hebben voor de grote omwentelingen die zich in de nabije toekomst zullen voordoen binnen het Westers geldsysteem. (zie tabblad 9 hierboven)

 

 1) Voorstelling van de nieuwe cursusreeks “BEURSBELEGGEN”    (met 6 sessies van 240 min) :

Hoe succesvol beleggen op de beurs met de VCIB-Methodiek?

Naast de specifieke maatregelen om je spaarkapitaal te beschermen, blijft de beursvloer nog altijd de plaats waar je je spaarkapitaal kan  laten groeien.  Het VCIB helpt zijn leden om op een voorzichtige en methodische wijze een mooi jaarrendement te halen in deze financiële tak van de wereldeconomie. 

Haal op een veilige wijze een 2de inkomen of bijkomend pensioen uit je smeltend spaarkapitaal , ondanks de geopolitieke spanning…

LEER OP VERANTWOORDE WIJZE SUCCESVOL BELEGGEN OP DE  BEURS
ON-LINE-OPLEIDING IN 6 AVONDSESSIES

Reeds 14 cursusreeksen gedoceerd sedert maart 2020 (corona).

SCHRIJF IN VOOR DE OPEN-DEUR INFO-MEETING(zoom) OP :  

di 5 maart en do 7 maart om 20u (naar keuze) 

BENUT DEZE KANS OM KENNIS TE MAKEN MET HET VCIB EN ZIJN WERKING. 

Het VCIB brengt terug een  heel bevattelijke ZOOM- opleiding om in 6 avondsessies van 4 uur de nodige kennis te verwerven om op een beproefde methodische wijze winstgevend te kunnen beleggen op de beurs.  

Na die basiscursus kan je al het lidmaatschap verwerven, waardoor je recht hebt op de dagelijkse unieke doelgerichte beursinformatie van de club om met succes het “trend-beleggen” te beoefenen. Vele leerrijke workshops en diepgaande presentaties zijn “als permanente bijscholing” voortaan ook in het jaarlidgeld inbegrepen.

Geef je vrije tijd een nuttige én lucratieve invulling en laat je spaarkapitaal niet renteloos wegsmelten op een digitale rekening bij de graaiende grootbanken, maar werk zelf rendabel met je eigen geldmiddelen om een substantieel supplementair inkomen te verwerven als werknemer of gepensioneerde. Honderden leden van het VCIB gingen u al voor!

Trend-beleggen met hoger rendement op de beurs houdt risico’s in, maar die zijn volledig beheersbaar door de unieke VCIB-Methodiek.  Deze analytische techniek geeft perfect het exacte aan- en verkoopmoment aan. De waarden waarin je belegt worden tweemaal per maand door de ingenieuze VCIB-computeralgoritmen bepaald en aan alle leden doorgegeven. Je kan ook je eigen portefeuille koppelen aan de VCIB-clubportefeuille om die – op eigen beslissing – al of niet na te volgen. Dit is de ongeëvenaarde optimale begeleiding voor de particuliere beursbelegger. Om het sociaal contact te bevorderen in de on-line-club werden al vele kleinere “teams” gevormd van leden die persoonlijk nauw samenwerken. In het VCIB kan je op elk moment steeds op je vrienden rekenen.

Schrijf in voor de “open-deur” d.m.v. een email naar info@vcib.be of neem telefonisch contact voor  je persoonlijke vragen op 056/224.336 of 0475/61.53.47