Het “VIX-Project 2021”.

Doelstelling 2021 : +100%
tot heden : +104%
extrapolatie 2021 : +176%

Het jaar 2020 was een heel apart jaar qua “volatiliteit”. Na de coronacrash is de VIX-index het hele jaar ver boven de 22-lijn gebleven. Dit is geen optimale situatie om met de VIX-ETF te beleggen. De eerste 2 maanden van 2021 toonten ook nog een VIX boven de 22-lijn. In maart zagen we eindelijk een betekenisvolle daling van de “beursangst” naar de 18-lijn. Door de “short-trade” met de VIX-ETF haalden we meteen al 46% in 46 beursdagen. De toon was gezet voor dit jaar. De doelstelling van ” +100% per jaar ” ligt al binnen de haalbare mogelijkheden.

Op de 12 trades waren slechts 3 verlieslatende trades (binnen de norm van -5%) en 9 positieve  trades, waarvan één met superresultaat (+46%).

In de “VIX-Methodiek 2021” worden de verlieslatende “trades” gecontroleerd “klein” gehouden (liefst<5%), maar de winstgevende “trades” mogen maximaal “groot” uitgroeien tot een schitterend resultaat, rekening houdende met de “retour”-regel. 

De nieuwe “ULTRA-VIX-Methodiek2021” bevat terug enkele vernuftige nieuwe actiesignalen in. Voortaan wordt bij elke “opwipper” van de angst, nog zelden “long” gegaan, want dit leidt meestal niet tot substantiële winst. Wel wordt zo vlug mogelijk na de top “short” ingestapt om de maximale winst te realiseren in de “schuif-af” die volgt, want “dalen” is altijd de ultieme voortbestemming van de VIX-ETF. Je merkt in de onderstaande tabel dat alle “trades” in de short-richting zijn uitgevoerd.

Hieronder kan je volgen hoe het rendement van onze VIX-ETF evolueert doorheen heel 2021.

Het jaarresultaat bedraagt momenteel al +104% op 216 kalenderdagen, wat door extrapolatie een jaarresultaat van +176% geeft. Dit zit al torenhoog boven onze doelstelling van +100%

De VIX-Methodiek geeft telkens een grafisch signaal – gegenereerd door 3 verschillende indicatoren – wanneer het optimale moment van aan- of verkoop zich voordoet. De clubleden ontvangen regelmatig een email met de boodschap “behouden, verkopen of aankopen” en kunnen dus perfect de Methodiek toepassen in hun eigen portefeuille. In 2021 zijn we nog een stapje verder gegaan met de begeleiding : dank zij de eenvoudige tele-meetings op ZOOM wordt telkens om 21.30u – wanneer dit nodig is – een kort overleg van 10 min gehouden over wat er moet gebeuren die dag, zodat alle VIX-beleggers risicoloos kunnen ageren!

ZO KUNNEN ALLE VCIB-LEDEN DIT SCHITTEREND RENDEMENT BEKOMEN ALS ZE PERFECT VOLGEN.